Sterschildpad (Testudo elegans)

Lengte: 25 cm.

Verspreiding: Pakistan, Midden- en Zuid-India, Sri Lanka.

Natuurlijke leefomgeving: grazige vlakten met lichte boomgroei, in het heuvelland en in gebergten.

Huisvesting: terrarium met subtropisch of tropisch klimaat, in warme zomermaanden kan het dier ook in een buitenverblijf. Temperatuur tot 26 graden overdag maar er moet ook een hoekje zijn waar het elke dag 5 tot 6 uur lang zo'n 36 graden is, 's nachts rond de 22 graden. Ze houden van ondiep water om te drinken en te baden.

Voer: grassen, kruiden, groenten, vruchten. In gevangenschap wordt dikwijls de fout gemaakt om veelt te zacht en vochtrijk voedsel te geven zoals sla, tomaten en fruit (veel fruit kan tot maagklachten leiden). Deze schildpad heeft een vezelrijk dieet nodig van gemengde grassen. Laat ze grazen op uw gazon! Ze redden het niet zonder voedingssupplementen (ze hebben veel calcium en mineralen/spoorelementen nodig).

Bijzonderheden: af en toe wordt er een zomerrust gehouden, ze eten dan niet. Sterschildpadden kunnen een schild met omhoogstekende schubben hebben, maar zowel een volkomen glad als oneffen schild komt voor. Sterschildpadden nemen snel ziekten over van andere schildpadden, zelfs als deze gezond lijken.

Winterslaap: nee.

Overdag actief: ja.

Wettelijk beschermd: nee.

 

knop bezoek ons op facebook

 

 

 

icon schildpad

Moorselandschildpad.be
Copyright © 2012 - 2021 
All Rights Reserved