Blog Moorse landschildpad

Eerste schildpad uit winterslaap (6 maart 2013)

Vandaag was het een vrij warme dag, in de serre was de temperatuur dan ook hoog opgelopen. Onder de grond, ter hoogte van mijn slapende schildpadden, was die zelfs zo'n 10 tot 12 graden. Voor mijn jongste schildpad (Pandora) was dit reden genoeg om een stapje in de wereld te zetten en te onwaken uit de winterslaap die begonnen was in oktober. Haar gewicht vlak voor de winterslaap was 455 gram, nu bij het ontwaken weegt ze 343 gram. toch redelijk wat gewicht verloren lijkt me.

Aangezien de weersvoorspellingen voor de komende dagen en weken niet zo denderend zijn heb ik besloten om ze gedurende die tijd in een terrarium te houden. Ik heb ze een lauw badje gegeven en is ondertussen al heel actief, maar eet nog niet.

knop bezoek ons op facebook

 

 

 

icon schildpad

Moorselandschildpad.be
Copyright © 2012 - 2021 
All Rights Reserved